неділю, 15 травня 2016 р.

Уроки "спортивної поведінки" для дітей


У Фейсбуці група навчальної літератури видавництва "Ранок" розмістила дуже хороші поради для учнів щодо поведінки  під час спортивної гри.
1. Поважай правила гри. Правила сприяють досягненню високої мети. Вони призначені для того, щоби гра була чесною та приносила задоволення, а гравці перебували в безпеці.
2. Стався до інших так, як хочеш, щоб інші ставились до тебе. Казати образливі слова своїм суперникам – означає проявляти неповагу до них, до гри, яку ви любите, й навіть до своїх товаришів по команді. Не вступай у запеклі галасливі суперечки, не варто витрачати час на порожні розмови.
3. Поважай не тільки своїх товаришів по команді, а й суперників. У командній грі немає поняття «Я». Також важливо не принижувати й не ображати іншу команду, незалежно від того, гірше вона чи краще.
4. Поважай тренерів і суддів. Тренери й судді задають напрямок гри. І батьки, і члени команди в разі незгоди з тренером повинні висловлювати свої аргументи виключно шанобливо й конфіденційно.
5. Завжди грай чесно. Перемога, здобута нечесним шляхом, не приносить і сотої частки тієї радості, яку дає заслужена перемога.
6. Приймай рішення тренерів і суддів спокійно. Гравець з хорошим спортивним характером і правильною поведінкою може засмутитись і бути незадоволеним, але, незважаючи на це, він усе-таки підтримує товаришів по команді, особливо тоді, коли вони роблять помилки.
7. Вибачай собі помилки й не випадай з гри. Помилки – це частина людської натури. Приймай їх і концентруйся на змаганні, а також на тому, щоб у час, що залишився, проявити себе гідно й якнайкраще.
8. Кажи «дякую». Кажи своїм тренерам, суддям, помічникам і батькам, наскільки сильно ти цінуєш той час і ті зусилля, які вони вклали у спорт.
9. Перемагай без зловтіхи. Якщо гравець перемагає суперника, він здобуває перемогу, але жодним чином не повинен при цьому зловтішатися, принижувати або недооцінювати його зусилля.
10. Програвай з гідністю. Бери на себе відповідальність за свої поразки. Якщо ти звинувачуватимеш в них іншу команду, членів своєї команди, погоду або суддів, у наступній грі тобі буде так само важко, і ти не зростеш у своїй майстерності ні на крок.

Поради з https://www.facebook.com/groups/1113066458710853/1395875883763241/

Немає коментарів:

Дописати коментар