понеділок, 19 лютого 2018 р.

Як вилікувати нежить

Згадайте, як лікувала нежить ваша бабуся? А тепер уявіть, як з ним справлялася її бабуся? Тим не менш, сьогодні навіть офіційна медицина вважає, що народні методи боротьби з нежиттю часто не менш ефективні, ніж сучасні. 


Почнемо з самого очевидного: так як нежить взимку найчастіше виникає через переохолодження, то позбавлятися від нього краще за допомогою тепла. Для цього ніс і перенісся треба прогріти. Але чим? Ось кілька справжніх бабусиних способів:
Мішечок з сіллю. Велику кухонну сіль - приблизно півсклянки - треба висипати на чавунну сковорідку, поставити на сильний вогонь і прогріти протягом 5 хвилин. Потім обережно пересипати сіль в полотняний мішечок або чисту шкарпетку, зав'язати тару міцніше і покласти цей сухий гарячий компрес на перенісся так, щоб краї мішечка або шкарпетки з гарячою сіллю звисали по обидві сторони носа. Лежати так приблизно 15 хвилин, поки мішечок не охолоне.
Круті яйця. Досить смішний візуально, але при цьому дуже ефектний метод. Треба зварити протягом 15 хвилин 2 великих яйця, обережно виловити ложкою, витерти і почергово покласти все в ту ж шкарпетку, після першого яйця зав'язавши вузлик, щоб вони там не побилися. Отриману ... конструкцію укласти на перенісся так, щоб яйця щільно прилягали до бокових сторонах носа і пазух. Лежати з таким компресом можна до півгодини.
Мед з капустою. Верхній капустяний лист розім'яти качалкою, щоб став м'яким, але залишився цілим. Ніс намазати густим шаром меду. Капустяний лист обдати крутим окропом і тут же приклеїти на мед до носа. Поверх - шматочок поліетиленової плівки. Зверху відрізати складений вчетверо носовичок і залишитися з цією конструкцією хвилин на 20.
Крім прогріваючих компресів, в ніс капали саморобні ліки. Наприклад, для того, щоб позбутися сильної закладеності, в ніс капали гарячий розчин морської солі з 1 краплею розчину йоду. Якщо треба було «прочхатися», вичавлювали сік з листя кімнатної рослини каланхое. А якщо треба було позбутися від нежиті, викликаного вірусом грипу, то готували ядерний засіб: у шматочки марлі загортали розрізані вздовж зубчики часнику, цибулі та листя алое, скачували невеликі «патрони» розміром з карамельку і засовували їх у ніздрі, а деколи ще й у вуха, щоб напевно ...
Ще одним дивним способом лікування нежиті було приклеювання на місце «третього ока», простіше кажучи - між брів - великого мідного п'ятака. Вважалося, що мідь нейтралізує заразу ...

За матеріалами сайту http://svit24.net/zdorovie/305-zdorovie/54914-jak-vylikuvaty-nezhyt-za-babusynymy-receptamy

Немає коментарів:

Дописати коментар